icon picker
Jon Klassen 2

We Found a Hat (2011), Group 2 translation

Најдовме шапка (Џон Класен)


ПРВ ДЕЛ
Наоѓаме шапка Најдовме шапка. Заедно ја најдовме. Арно ама шапката е една. А ние сме две. Како ми стои? Добро ти стои. А мене како ми стои? И тебе добро ти стои. И на двете убаво ни стои. Но не е фер една да има шапка а друга да нема. Ни останува само едно. Мора да ја оставиме шапката тука и да заборавиме дека сме ја нашле.

ВТОР ДЕЛ
Гледаме зајдисонце
Го гледаме зајдисонцето.
Заедно го гледаме.
Што си мислиш?
Мислам на зајдисонцето.
Ти што си мислиш?
Ништо.

ТРЕТ ДЕЛ
Си легнуваме
Си легнуваме.
Тука ќе си легнеме заедно.
Заспа?
Уште малку.
Заспана си?
Готово, заспав, веќе сонувам.
Што сонуваш?
Ќе ти кажам што сонувам.
Сонувам дека имам капа. Преубаво ми стои.
И ти си тука. И ти имаш капа.
И тебе преубаво ти стои.
И двете имаме капи?


Want to print your doc?
This is not the way.
Try clicking the ⋯ next to your doc name or using a keyboard shortcut (
CtrlP
) instead.